Když jsem nakládala smrkový sirup,dala jsem si trochu smrkových výhonků na stranu.Přesněji řečeno 200 g,abych udělala smrkové želé.Třeba ještě stihnete.
V knize Marmelády a želé od Hanse Gerlacha jsem našla recept na "Želé z jedlových výhonků "a trochu ho přetvořila.
Budete potřebovat:
200 g smrkových výhonků
1 bio citron
2 lžičky tymiánu
šťávu z 1 citronu(ten nemusí být bio) :-)
10 g přírodního pektinu
500 g cukru
Do hrnce dám 200 g smrkových výhonků a zaleju 1 litrem převařené vody.Bio citron nakrájím na kolečka,přidám do hrnce spolu s 2 lžičkami tymiánu a přivedu k varu.Odstavím a nechám přiklopené odstát 24 hodin.
Druhý den přecedím přes plátno,řádně vyždímám. Přeleju zpět do vymytého hrnce a přídám šťávu z citronu a dám vařit. Navážím si 500 g cukru z kterého odeberu 2 lžíce do mističky a dobře rozmíchám s 10 g přírodního pektinu.
Pektin vmíchám do tekutiny a nechám chvilku vařit.Pak přidám zbytek cukru.
Vařím 5 minut a pak naleju do vyvařených skleniček, zavíčkuju a obrátím dnem vzhůru na pár minut.
Tak ať Vám chutná !
Hezký den, Divizna
Tak to bych si take objednala.
OdpovědětVymazatTak to bych si take objednala.
OdpovědětVymazat