pátek 17. března 2017

Brioška podle Cuketky


Briošky jsou vynikající.Recept jsem si nepatrně upravila a postup trošku zjednodušila.

Na kvásek: 65g hladké mouky ( dala jsem pšeničnou chlebovou )
                   6g instantního droždí
                   115g mléka

Na těsto:  kvásek
                3 vejce
                420g hladké chlebové mouky
                115g másla pokojové teploty
                15g cukru
                lžička soli
Postup:
připravíme si kvásek a necháme odpočinout dokud se na povrchu neobjeví bublinky.
Do kvásku přimícháme vejce a potom ostatní suché suroviny. Hněteme dokud není těsto propracované.Nakonec přidáme máslo.
Když je těsto propracované,rozdělíme na 6 stejných dílů z kterých vytvarujeme bulky, dáme kynout na plech a přikryjeme utěrkou.
Necháme kynout hodinu,potřeme rozšlehaným vejcem,posypeme sezamem a pečeme na 200 stupňů 15 minut do hněda.
               

Žádné komentáře:

Okomentovat