pátek 17. března 2017

Chléb z podmáslí


Kvásek:
 175g pšeničné chlebové mouky                            
 175g pramenité vody                                                        
 lžíce startovacího pšeničného kvásku                                
                                                                                                               
                                                                                                               
Chleba:
250g kvásku  
400g pšeničné chlebové mouky
130g podmáslí
110g vody
 9g soli

Postup:
Kvásek zaděláme a necháme cca 12 hodin zakrytý v míse při pokojové teplotě. Zadělávám ho večer a dopoledne už je chleba hotový.Jinak se dá zadělat ráno a péct až večer.
Smícháme všechny suroviny na chleba a necháme kynout 2-3 hodiny. Po vykynutí vyndáme na pomoučněný vál a natáhneme ho na placku, na třikrát přeložíme a otočíme o 90 stupňů.Takto to uděláme třikrát a necháme chvilku odležet. Postup s překládáním ještě jednou zopakujeme,vytvarujeme bochník a necháme v míse kynout cca 1-2 hodiny. Peču chleba v nádobě s poklicí. Troubu předehřejeme na 250 stupňů.Nahřejeme v ní i hrnec. Po vyhřátí přendáme chleba do nádoby ,přiklopíme a vložíme do trouby.Pečeme 10 minut s poklicí,potom odklopíme a pečeme ještě 35 minut. Po upečení přendáme vychladnout na mřížku.

Žádné komentáře:

Okomentovat