čtvrtek 23. února 2017

Chléb šumava podle Cuketky



Tento chleba patří mezi favority. Je velice jednoduchý,chutný a bez hnětení. Já do něho přidávám ještě různá semínka.

Recept:

150g žitné mouky
300g pšeničné chlebové mouky
320g vody
1 lžička kvásku
10g soli
lžička drceného kmínu

Všechny ingredience smícháme dohromady jen tak, aby se mouka trochu zapracovala.
Žádné hnětení. Po zamíchání mísu překryjeme fresh fólií a necháme přes noc při pokojové teplotě.
Cca po 12 hodinách vyklopíme na pomoučněný vál, roztáhneme a přeložíme jako obálku.Takto to uděláme několikrát.Vytvarujeme bochník a vrátíme do mísy na 2 hodiny kynout.
Troubu rozpálíme na 250 stupňů, vložíme do ní pečící nádobu s poklicí. Vykynuté těsto vyklopíme do rozpálené nádoby a pečeme 10 minut s poklicí. Po deseti minutách poklici sundáme a pečeme ještě 35-40 minut. Řídíme se podle barvy. Musí být pěkně do hněda aby kůrka byla křupavá a nezvlhla.
Chleba chladne na mřížce.


Žádné komentáře:

Okomentovat