středa 21. června 2017

Jahodová marmeláda s rozmarýnem


Tenhle recept je od mojí mamky, která je zavařovací mág a zavaří vše, co jí přijde do cesty. Nikdy mě neomrzí jíst jahodovou marmošku a pokud se něčím ozvláštní, je to ještě lepší. Tentokrát například rozmarýnem..

RECEPT:

1kg jahod
gelfix 2:1
0,5kg cukru
šťáva z jednoho citrónu
2 větvičky rozmarýnu cca 5cm dlouhé

Jahody omyjeme a nakrájíme na menší kousky.Vložíme do hrnce,přidáme šťávu z citrónu, větvičky rozmarýnu a dále pokračujeme dle návodu gelfixu. Nezapomínáme sbírat pěnu a na konci vyndat rozmarýn. Plníme do vyvařených sklenic,zavíčkujeme,obrátíme dnem vzhůru a takto necháme asi 5 minut.. Potom marmelády obrátíme zpět, aby nám marmeláda klesla zase na dno a neměli jsme ji přichycenou na víčku a spodek prázdny :) Není to sice na závadu, ale nevypadá to hezky.

                            Tak dobrou chuť Divizna

Žádné komentáře:

Okomentovat