pátek 16. června 2017

Bábovka z červené řepy


Červená řepa je pro mě multifunkční zelenina, kterou vždy ráda naložím, odšťavním, uvařím a v neposlední řadě z ní klidně upeču něco sladkého.
Tenhle recept na bábovku je super rychlý a jednoduchý a miluje ho i můj šestiletý syn, který je opravdový gurmán a jen tak něco nesní.

RECEPT:

2 středně velké řepy
3 vejce
220g cukru
170ml oleje
1 lžička vanilkového extraktu nebo sáček vanilkového cukru
250g hladké mouky
60g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody


Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme dětskou krupičkou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Řepu oloupeme a syrovou ji rozmixujeme v mixéru. V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme řepu, promícháme a zašleháme olej a ostatní suché ingredience, které jsme si předem promíchali.
Těsto vlijeme do vymazané formy a pečeme cca 40 minut. Zda je bábovka hotová zjistíme pomocí zkoušky špejlí.
Po vyndání z trouby necháme vychladnout aspoň 30 minut ve formě, až pak vyklopíme.
Bábovku můžeme polít citrónovou polevou.

Tak ať vám chutná Divizna

3 komentáře:

  1. Petrusko repu miluji,tak to vyzkousim.Mas dobry napad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    2. Určitě vyzkoušejte, recept stojí za to. Tak ať chutná.. Hezký den Divizna

      Vymazat