úterý 12. prosince 2017

Sádláčky


Tak na ně se těším celý rok. Na cukrovíčko rozplývající se na jazyku, plné cukru a sádlíčka. Mňam.
Opravdu stojí za vyzkoušení. Člověk by měl občas hřešit. A jak říká jeden pan doktor..srdce na cereálie nejede. Tak o co de:)

RECEPT:
100g sádla 
150g moučkového cukru
20g kakaa
a zpracovat se 120g hladké mouky

Zpracujeme v hladké těsto a necháme odpočinout v lednici do druhého dne nebo, na "to až si vzpomenu".Připravíme si plechy s pečákem a těsto si za včasu vyndáme z lednice,aby pořádně změklo.Kdo by se chtěl před vánocema dřít víc,než musí:) Vytvarujeme malé kuličky,vyskládáme na plech a druhým koncem vařečky uděláme ďůlky.Po upečení tam stejně žádný nebude,ale zbude tam plocha na potření rozehřátou čokoládou a posypáním na co budete mít chuť.
Ve fantazii se meze nekladou.Původně se do nich rovnou zapichoval lískový oříšek..Ale bylo k vzteku,když už po upečení a když ne, tak při podávání a nedej bože při převozu na návštěvu,všechny odpadali. Čokoška je jistota.
Pečeme v horkovzdušné troubě na 160C cca 10 minut. Co si budem povídat, každá trouba peče jinak a je potřeba sádláčky ohlídat,aby nebyli jak brikety.
Chceme přeci aby se rozplývali na jazyku:) Upečení kontroluji tak, že jeden otočím a pokud má podvozek takový upečený "sušenkový vzhled" je hotovo. Pro jistotu jeden vyndám a ochutnám..
Potřeme čokoládou a posypeme.

                               Krásné pečení a mlsání zdar  Divizna

Žádné komentáře:

Okomentovat