pátek 17. března 2017
Brioška podle Cuketky
Briošky jsou vynikající.Recept jsem si nepatrně upravila a postup trošku zjednodušila.
Na kvásek: 65g hladké mouky ( dala jsem pšeničnou chlebovou )
6g instantního droždí
115g mléka
Na těsto: kvásek
3 vejce
420g hladké chlebové mouky
115g másla pokojové teploty
15g cukru
lžička soli
Postup:
připravíme si kvásek a necháme odpočinout dokud se na povrchu neobjeví bublinky.
Do kvásku přimícháme vejce a potom ostatní suché suroviny. Hněteme dokud není těsto propracované.Nakonec přidáme máslo.
Když je těsto propracované,rozdělíme na 6 stejných dílů z kterých vytvarujeme bulky, dáme kynout na plech a přikryjeme utěrkou.
Necháme kynout hodinu,potřeme rozšlehaným vejcem,posypeme sezamem a pečeme na 200 stupňů 15 minut do hněda.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat