čtvrtek 23. února 2017
Houstičky z kvásku
Jelikož se ze mě stává kváskový nadšenec, zkouším postupně péct z kvásku co se dá. Jedním z takových pokusů jsou i kváskové houstičky z bloku Kačky zvýkačky. Housky jsou nejlepší hned po vychladnutí. Druhý den jsou sice tužší, ale na chuti jim neubude. Osobně bych půlku těsta dala kynout do lednice a druhý den měla zase pěkně čerstvé.
Recept:
150g pšenišného kvásku
- který si zadělame cca 12hod předem ( 75g pšen.mouky+75ml vody+1 lžíci startovacího pšeničného kvásku)
500g hladké pšeničné mouky
150g celozrnné pšeničné mouky ( dala jsem špaldovou )
280-300g vody
2 lžíce olivového oleje
1 velce na pomazání a nějaké semínka na posypání ( já dala sezam )
Těsto kyne 2 hodiny. Po vykynutí upleteme hoističky a necháme ještě hodinu kynout.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů a pečeme cca 15 min. Housky musí být hezky dozlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Kačka žvýkačky je super, taky podle ni peču housky
OdpovědětVymazat